Plitvički team building – tri dana u okrilju najljepšeg hrvatskog bisera

„Bilo ih je i svi su bili super“, rečenica je koja se često ponavlja među djelatnicima tvrtke TIM ZIP.

Tema koja slijedi bilježi gotovo jednak broj odgoda u posljednje dvije godine kao i sajam TIM ZIP EXPO, a podjednako je važna i potrebita bila njena realizacija.

Oduvijek, a posebice u posljednje vrijeme obilježeno smanjenom socijalnom aktivnošću, team buildinzi slove kao jedan od ponajboljih načina jačanja timskog duha, unaprjeđenja međuljudskih odnosa i dodatnog akumuliranja prijeko potrebne pozitivne energije u poslovnoj sferi.

Zato je ova, jubilarna godina poslužila kao pravi trenutak za nešto nesvakidašnje, sadržajno i zabavno – za trodnevni izlet na Plitvička jezera.

Izuzetan timski duh djelatnika tvrtke potvrđen je nebrojeno puta, a napokon su stvoreni uvjeti da ga ponovno osnaže i u nekim drugim, manje formalnim sredinama i okolnostima.

Tri prekrasna, suncem obasjana, prirodnim, povijesnim i kulturnim sadržajem ispunjena, kulinarskim specijalitetima obogaćena, te glazbom i veseljem zaokružena dana provedena su u prirodnim krajobrazima Like.

Jutarnje šetnje i vožnje Nacionalnim parkom Plitvička jezera, veličanstvenim i dinamičnim licem prirode koje se neprestano transformira, učinile su ovaj prirodni fenomen savršenim odabirom za aktivni odmor i timsko druženje u posljednjoj trećini mjeseca svibnja.

Povrh očaravajućih ljepota Gornjih i Donjih jezera, vrijedilo je posjetiti i Majerovo vrilo, jedan od izvora Gacke na kojemu ostaci narodne prošlosti, poput starih tradicionalnih mlinica, odolijevaju vremenu, a znanje i običaji prenose se na sljedeće generacije.

U jeku izrazito vrućeg dana, dobro raspoložena ekipa jedva je dočekala ohladiti se na ugodnih 9 stupnjeva u Baraćevim špiljama. U šetnji podzemljem saznalo se mnogo o tisućljetnom nastajanju špilja, vrijednim geološkim nalazima, a kakvo je snalaženje današnjeg čovjeka u potpunom mraku i tišini doznalo se na kraju obilaska.

Jedna od destinacija bio je i Memorijalni centar Nikola Tesla gdje je slikom, riječju i zvukom predstavljen životni put ovog genijalca iz Smiljana. U suvremeno uređenom muzeju naučilo se ponešto novoga o Tesli, a pritom se uživalo i u netaknutoj ličkoj prirodi koja ga je potaknula na stvaranje prvih izuma.

I odrastao čovjek raduje se igri. Podijeljeni u timove, djelatnici su zaigrali igru Pljačka casina prema uputstvima djelatnika tvrtke Escape Art. U 120 minuta trebalo je ostvariti cilj u igri u kojoj se većina natjecatelja nije nikada okušala. Osim što su se odlično zabavili i testirali sposobnosti logičkog zaključivanja, komunikacije i timske suradnje, 3 najbolja tima zasluženo su osvojila vrijedne novčane nagrade.

Kako nas hrana najbolje spaja i povezuje, prvo uživanje u etno-gastro sadržaju upriličeno je posjetom pizzeriji „na kraju svijeta“ – Ruspante. Domaća kobasica, sir škripavac, basa, slanina, janjetina pa sve do dimljene pastrve na pizzi obarali su s nogu, ali najbitnija je bila atmosfera na samoj terasi i pogled na prekrasno selo Sinac.

Bogata autohtona gastronomska ponuda tih dana nastavila je oduševljavati u Hotelu Gacka gdje je grupu dočekala Klapa Nostalgija koja je društvo uveseljavala sve do ponoći.

Dugo priželjkivan izlet završio je povrh Rastoka, u Restoranu Ambar, smještenom uz Napoleonov magazin, uz autentičnu domaću kuhinju.

Bila su to 3 nezaboravna dana druženja, zabave i odličnog raspoloženja, a iako se uglavnom kucalo čašama dobrog vina, veselo društvo ponajviše će pamtiti „Babu“ i melodiozno opjevanu žesticu u stihovima novonastale TIM ZIP-ove himne zvane „…7 Jägera…

PLITVIČKA HIMNA

A da me vidi babo,

da se opijam,

sedam Jägera…