Dan otvorenih vrata u Sarajevu

Poslovodstvo tvrtke TIM ZIP odlučilo je ove godine, po treći put, otvoriti svoja vrata poslovnim partnerima na području Bosne i Hercegovine i predstaviti im, da njihovom teritoriju, neke od najsuvremenijih tehnoloških postignuća iz područja pekarstva, slastičarstva i konditorstva.

Treći u nizu ovogodišnjih Dana otvorenih vrata održan je 2. 10. u atraktivnoj kongresnoj dvorani  Hotela Terme na Ilidži u Sarajevu.

Izložba strojeva, linija i tehnoloških rješenja, koji u današnje vrijeme znatno pospješuju proizvodnju i čija tehnička obilježja odlikuje niz komparativnih prednosti, kao i prezentacija široke ponude sirovina za pekarsku i slastičarsku proizvodnju privukle su više od 140 zainteresiranih stručnjaka pristiglih iz 80 tvrtki i obrta. Na 500 m2 izložbenog prostora posjetitelji iz raznih gradova Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije sa zanimanjem su razgledavali izložene strojeve i opremu te kušali ponuđene slane i slatke delicije, a s velikim su interesom pratili i proizvodnju kukuruznog bureka na liniji za vučena tijesta tvrtke ELIN kao i proizvodnju lisnatih proizvoda na automatiziranoj liniji tvrtke RONDO.

Uz tehnologe tvrtke TIM ZIP, velik doprinos u proizvodnji osebujnih slastica, koje su oduševljavale i okusom i atraktivnom izvedbom, dale su vješte ruke tehnologa tvrtke DIAMANT PURATOS iz Austrije i DATA-BAK iz Hrvatske. Uz primamljive i ukusne kolače s marelicama i lješnjacima, čokoladom i višnjama, narančom i bademom, karipske šnite, rolice s cimetom, bavarski raženi trokut, kukuruzne školjkice s curryjem i brojne druge spravljene od sirovina tvrtke DIAMANT PURATOS, posjetiteljima su na kušanje bili ponuđeni i krumpirov kruh i lepinje, pirove pločice, miješana ječmena peciva, kukuruzna kornjača, povrtna kruna i drugi u čijoj su proizvodnji korištene sirovine tvrtke DATA-BAK.

Domaćini događanja neumorno su i sa zadovoljstvom odgovarali na upite zainteresiranih posjetitelja podrobno ih informirajući o kvalitativnim karakteristikama izloženih strojeva i sirovina korištenih u proizvodnim procesima.

Izvrsna posjećenost te značajan interes za paletu proizvoda tvrtke TIM ZIP potvrdili su važnost ovog događanja te zabilježili još jedno vrijedno sarajevsko iskustvo.