Dan otvorenih vrata u Beogradu

Najnoviji svjetski trendovi za pekarstvo, slastičarstvo i konditorstvo predstavljeni su na Danu otvorenih vrata tvrtke TIM ZIP u Beogradu, održanom 16.5. ove godine.

Izložba najsuvremenijih strojeva, linija i tehnoloških rješenja upriličena je na čak 1000 m2 sajamskog prostora beogradske dvorane Belexpocentar, a posjetilo ju je 220 pekarskih, slastičarskih i konditorskih stručnjaka iz 105 industrijskih tvrtki i obrta. Posjetitelji pristigli iz raznih gradova Srbije, kao i okolnih zemalja Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije te bliskoistočne Sirije s velikim su zanimanjem pratili predstavljene prijedloge i ideje.

Posebno velik interes iskazan je za demonstraciju proizvodnje bureka na liniji ELIN, proizvoda od lisnatog tijesta na automatiziranim linijama tvrtke RONDO, zdravih energetskih pločica na stroju grupacije BÜHLER, kao i za horizontalno pakiranje proizvoda na stroju tvrtke PFM, rezanje kolača pomoću ultrasoničnog stroja za rezanje tvrtke BAKON te pećnicu ATTOLSPEED za brzu pripremu hrane.

Ukupno dvadesetak renomiranih europskih proizvođača predstavilo je svoju opremu na ovom velebnom događanju koje je svojom izložbom i sadržajnim programom poprimilo sve karakteristike mini sajma.

Prostorom je jednako snažno dominirala i pažnju plijenila cjelodnevna proizvodnja ukusnih pekarskih i slastičarskih proizvoda u izvedbi majstora tvrtki DATA-BAK, EKOS CAKES, PURATOS, TIM ZIP i UNIFERM, a svi zainteresirani su se kušanjem ponuđenog asortimana mogli uvjeriti u kvalitetu korištenih sirovina.

Jedno od najvažnijih zbivanja toga dana bila je javna promocija nove, pete stručne knjige TIM ZIP-ove Biblioteke „Kruh za život“, djela pod nazivom Majstorstvo pečenja. Knjigu je predstavila recenzentica prof. dr. sc. Duška Ćurić, a autor knjige, dipl. ing. Franjo Klarić potpisivao ju je zainteresiranom čitateljstvu.

Sudionici su imali priliku sudjelovati i u nagradnoj igri, a najsretniji su dobitnici kući ponijeli brojne vrijedne nagrade uglavnom edukativnog karaktera.

Velik odaziv i iskazan interes potvrdili su značaj ovog važnog događanja u razmjeni kvalitetnih informacija i iskustava kao glavnom preduvjetu za unapređenje vlastitog poslovanja u budućnosti te doprinijeli razvoju novih ideja o organizaciji još kompleksnijih inačica u nadolazećim godinama.