Stručni seminar Okusimo najbolje belgijske slastice

Iako površinom mala zemlja, Belgija je svjetski poznata po svojim delicijama, a Belgijanci slove kao veliki hedonisti i sladokusci kojima je zasluženo nadjeven epitet Foodies (gurmani).
Belgijska kuhinja spoj je flamanskih i francuskih utjecaja, a smatra se među boljima u Europi.  Belgija ima najveći broj restorana na svijetu sa Michelinovim zvjezdicama po stanovniku.Zemljani se ponose svojim vaflima (gaufres), vrhunskom čokoladom te prženim krumpirom koji je unatoč uvriježenom nazivu French Fries (francuski pomfrit) nastao u Bruxellesu. Za sebe kažu da piju i jedu kao Francuzi, hodaju kao Nijemci, a otvoreni su kao Dutchs (Nizozemci).

Stručni seminar o tradicionalnim belgijskim pekarskim, slastičarskim i konditorskim proizvodima održan je 3. ožujka 2020. godine u organizaciji Richemont kluba Hrvatske i tvrtke TIM ZIP uz veliku podršku belgijskog Kluba.Bilo je to jedno uspješno gastronomsko putovanje na kojem je član belgijskog Richemont kluba, majstor zanata i čovjek zavidna iskustva, Benny Swinnen s velikim zadovoljstvom prenosio svoje znanje i iskustvo sudionicima seminara.

Tridesetak polaznika s područja Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije u interaktivnoj radionici pratilo je proizvodnju belgijskog brioša, „sirotinjskog“ kruha, liegeškog kruha, slatko-dizanog tijesta punjenog grožđicama, različito nadjevenih slatkih tartova, likera od jaja te ukusnih pralina punjenih raznim likerima.

Ako je suditi po pozitivnom ozračju i zadovoljnim  licima, predstavljeni primamljivi recepti kao i entuzijazam belgijskog stručnjaka razigrat će maštu i kreativnost sudionika te ih potaknuti na nove  ideje i poslovne pothvate.